(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Piškotový korpus (mléčný bez sněhu)
Potřebné ingredience
4 vejce 100 g cukru krupice van. cukr 100 g mléka 100 g oleje 290 g pol. mouky 1/2 PDP citr. kůra
Postup přípravy
Recept mám od kamarádky, která ho také dostala od své kamarádky (tímto jim oběma moc děkuji) ♥
Celá vejce společně s cukry šleháme minimálně 8 minut. Poté přilijeme olej s mlékem (já nalévám oboje do jedné sklenice), ještě chvíli pošleháme a potom na nejnižší rychlost robotu vmícháme mouku (případně vmícháme ručně) smíchanou s PDP a citr. kůrou (tu nedávám, protože většinou doma citron nemám).
Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 st.
Stejně jako u jiných korpusů i tento je možné různě dochutit nahrazením části mouky jinou přísadou, např. kakaem, ořechy, kokosem apod.
Korpus krásně vyskočí, je vláčný a chutný. Od té doby, co jsem ho vyzkoušela, už jiný nedělám.
Budu ráda za Vaše případně reference.
Přeji dobrou chuť a spoustu vydařených dortů s tímto korpusem :-)
Celá vejce společně s cukry šleháme minimálně 8 minut. Poté přilijeme olej s mlékem (já nalévám oboje do jedné sklenice), ještě chvíli pošleháme a potom na nejnižší rychlost robotu vmícháme mouku (případně vmícháme ručně) smíchanou s PDP a citr. kůrou (tu nedávám, protože většinou doma citron nemám).
Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 st.
Stejně jako u jiných korpusů i tento je možné různě dochutit nahrazením části mouky jinou přísadou, např. kakaem, ořechy, kokosem apod.
Korpus krásně vyskočí, je vláčný a chutný. Od té doby, co jsem ho vyzkoušela, už jiný nedělám.
Budu ráda za Vaše případně reference.
Přeji dobrou chuť a spoustu vydařených dortů s tímto korpusem :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
9. 1. 2018, 22:22
jpencik
(upraveno)
9. 1. 2018, 22:09
Děkuji za recept. Hledala jsem něco, co zvládne dcerka jen s mým dozorem a povedlo se. Jednou pekla bílý, podruhé s trochou kakaa a ořechů.
kymama
(upraveno)
15. 4. 2017, 16:50
Skvělý a jednoduchý recept . Moc děkuji
Marti W.
(upraveno)
17. 10. 2014, 12:02
Výborný recept . Děkuji . Korpus je jemný a vláčný. Zároveň je pevný a netrhá se, takže se dobře krájí a přenáší z plechu na talířek.
ariska
(upraveno)
16. 1. 2014, 8:00
dobry den, mohu se zeptat na kolik stupnu se dort pece ? alespon priblizne ?dekuji moc
Annie01
(upraveno)
29. 11. 2013, 13:44
Dobrý den, myslíte, že z tohoto korpusu půjdou udělat i muffiny? Dceři je 10 měsíců a k svátku jí chci upéct něco co bude moci jíst... Zároveň s jejím svátkem budeme slavit narozeniny první dcery, které budu péct dort. Tak aby prcek nepřišel zkrátka. Jak totiž někdo hýbe pusou, tak je dosti neodbytná....